Pages

Tuesday, 3 January 2012

Di Sebalik 2 JANUARI..


Pehhh... Lama jgk ShAz tak meng update Blog ni kan.
Windu sangat kat blog ku yg serba sederhana nie.hehee....

Okeyh..Entry kali ni ShAz nk share dgn uolz...
~ KISAH DI SEBALIK 2 JANUARI ~


Tadaaaaaa !!!

ekceli, semalam 2 JANUARI is my Burfday tau! 
Happy Birthday to ME !!!! hehehee (ape daa sindri juga wish!)


Namun, di sebalik kegembiraan ShAz menyambut Birthday sendiri..
tersirat perasaan sedih yg amat sangat yg tidak terungkap oleh kata2..

FYI, tanggal 23 Dis 2010..
ShAz telah selamat melahirkan seorg baby gurl yg saaaaangat comel!

Setelah dah tolak bahagi kali tambah la bagai, ShAz & husband telah memilih nama yg sgt cute & penuh makna buat puteri sulong kami ni..

Haaaaaa....nak tau tak nama ape yg kami pilih??? hehee....

Kami telah menamakan puteri kesayangan kami dengan nama
~NUR IMAN ALEESYA BT MOHD FASHA~
aMacam?? cantek tak nama nie??
yang bermaksud.... Cahaya Keimanan (Kepercayaan) Yg Dilindungi Allah...
and....nama manja die, we called  IMAN... ^_^



Namun...disebalik maksud nama Iman..
rupa2 nya Allah betul2 'melindungi' Iman..
Iman hanya bersama kami utk 10 hari shj.. terlalu singkat! ya Allah....

Tanggal 2 JANUARI 2011 yg juga tarikh kelahiran aWin..
Iman telah kembali menyahut seruan Ilahi...
Doktor suspek paru2 Iman semakin lemah akibat dari jangkitan kuman..

Hanya Allah saja yg tahu betapa perit & pedihnya perasaan menghadapi saat2 berpantang tanpa Iman di sisi..
Terlalu rindu saat2 menyusukan Iman..
Terlalu rindu mendengar tangisan Iman...
Terlalu rindu memegang tangan Iman....
Terlalu rindu melihat senyuman Iman....


Namun, siapa ShAz untk menghalang kerja Tuhan..
Segala nya telah direncanakan...
dan itulah hakikat yg perlu ShAz & husband terima...

Apa yg termampu ShAz lakukan...hanya menangis & terus cuba utk mengumpul baki2 semangat yg ada.
Hanya pada Allah tempat bergantung harapan..

Walaubagaimanapun, ShAz tetap bersyukur di atas kurniaan seorang suami yg SANGAT TABAH & SANGAT TENANG menerima ujian Allah ini..
dan kerana dorongan & kata2 semangat dari dia juga lah ShAz kembali bersemangat utk meneruskan perjalanan hidup ini..
Terima kasih abang....


Tahun 2011 yg dilalui sangat2 menguji...
Baru dua hari menyambut tahun baru, di uji dengan pemergian Iman...
Thankz Allah for this UJIAN...
aku redha dgn ketentuan Mu...


(gambar ini diambil ketika hari kedua Iman dilahirkan)

Walaupun Iman tiada lagi di sisi kami...memori 10 hari bersamanya akan kekal bersemadi dan takkan pernah luput!
Saat2 melahirkan suatu nikmat yang sangat berharga buat ShAz...

Alhamdulillah..setelah genap setahun permergian Iman..
Kini ShAz lebih tabah dalam meneruskan sisa2 perjalanan yg masih berbaki lagi ini..yang kelak bakal menuju pengakhiran yg telah ditetapkan oleh Yang Maha Esa...

~AL-FATIHAH buat Nur Iman Aleesya ~


3 notty komen:

sop said...

setiap ketentuanNya ada hikmahnya..
kita redha dgn pemergian arwah

ShAz said...

Thankz SOP....

pipie_azaty said...

dy lahir sme besday gan cik pipie ...
mungkin ade hikmah d setiap ujian Allah tok hambenye ... dy tgu meme n papa nye d dpn pintu Syurga .. Amin ...

 
Segala Yang Terkandung Di Dalam Blog Ini Adalah Hak Milik ShAz Notty