Pages

Saturday, 14 January 2012

Plizzz..Jangan Tinggal Solat!


Juz utk remind kwn2 yg seagama dgn ShAz juga peringatan utk diri ShAz sendiri...

Kadang2 terlintas dalam fikiran ShAz...............

Dah Cukup Sempurna ke solat aku???
Kompem ke Allah terima solat aku??
Dah cukup ke solat aku sebelum2 nie??
Khusyuk ke aku solat sebelum ni??

Rasulullah SAW pernah bersabda yg bermaksud : "Barang sesiapa meninggalkan solat dengan sengaja, maka sesungguhnya dia kafir yang nyata"



Ingatlah wahai sahabatku sekalian....
Solat adalah PERKARA PERTAMA yg akan dipersoalkan 
pada hari kiamat kelak..

Mungkin di dunia ni kita nampak solat ni 
suatu perkara yg remeh... (asal solat je kan..)
TAPI.perkara yg remeh ni lah yg akan membantu
kita di hadapan Allah nanti..

Jika buruk solat kita...
maka rosaklah segala amalan yg lain.....

ShAz cuma tak brape brkenan bila hari jumaat..
ade segelintir lelaki2 melayu yg gagah perkasa 
malah kacak bergaya.....begitu 'takde perasaan' 
sengaja tak pegi solat jumaat..

Mmg sgt2 sedih melihat lelaki2 yg malas solat jumaat nih.
bkn nk kate ape la... kat ofis ShAz ni sendiri pun ade
yg spesis mcm tu. Boleh pulak buat lawak lg pasal solat.
bila ditegur...pandai pulak melenting. 
"ye la....aku ni tak baik...tak alim mcm ko...."

hmm.....tak takut azab Allah ke brader???

haishhhh....
 kalau dah ketua keluarga sendiri ambil ringan pasal solat...
mcmana pulak dia nk handle isteri & anak2 nnti kan??
pandaiiii.....nk anak yg soleh & solehah..
tp dia sendiri langsung tidak menunjukkan ciri2 
seorang Islam yg sejati.... cane tu??

tgk! budak kecik comey ni pun rajin solat.. kan dik kan?! siap berjemaah lagi :)


Jadi...to all my friendz yg ShAz caaayang sgt!
jangan sesekali tinggal solat ok.
sibuk mcmana sekali pun, solat la dulu...
jika kita ingat Allah...ofkos Allah akan ingat kita 
terutama time kita menghadapi kesusahan...



OKEH..ShAz nak bg info sikit kat uolz...

Untuk mengetahui waktu solat.....
sila dial 015-48406384..
after dial sila tunggu dlm beberapa saat..
then perhatikan pada screen telefon anda
akan terpapar waktu solat....
TRY2 OK!!
Insya'Allah bermanfaat..
Waktu solat penting dalam kehidupan kita ok.
be alert..

4 notty komen:

Muttallif said...

No telefon tu mmg sangat berguna! Nice sharing

Koding said...

Laksanakanlah solat berjemaah secara istiqamah...

mira maisara said...

nice entry :D

engineer muda said...

serius ke no phone tu?....

 
Segala Yang Terkandung Di Dalam Blog Ini Adalah Hak Milik ShAz Notty